Een dag om nooit te vergeten

De Beeld en Geluid experience is een unieke topattractie die is ontstaan vanuit het rijke audiovisuele archief van de Nederlandse omroepen en particuliere collecties. In dit archief is inmiddels al meer dan 700.000 uur aan bewegend beeld- en geluidsmateriaal opgeslagen en het groeit nog elke dag. In de Beeld en Geluid experience wordt het archief toegankelijk gemaakt voor bezoekers. In 12 paviljoens ontdek je de wereld van radio en televisie. Daarbij word je op weg geholpen door onze ‘virtuele gidsen’. Je kunt hiervoor kiezen uit maar liefst 15 Bekende Nederlanders.

Actueel

1-11-2011

Tentoonstelling André van Duin

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat volkskomiek André van Duin volgend jaar een tentoonstelling krijgt in Beeld en Geluid. Van Duin is persoonlijk betrokken bij de samenstelling en totstandkoming van de tentoonstelling waarin zijn enorme oeuvre van radio- en televisiemateriaal wordt gepresenteerd.


1-11-2011

Symposium 'De maanlanding: one giant leap for media'

Tijdens het symposium: De maanlanding, one giant leap for media kijken Beeld en Geluid en de Universiteit Utrecht terug op de geschiedenis van de ruimtevaart in de media en de jongensdroom die in 1969 werkelijkheid werd.


19-10-2011

Grafische schatten uit de depots van Beeld en Geluid

Tekeningen, schetsen en ontwerpen van Frans Schupp en Jaap Drupsteen zijn vanaf nu te zien in Museum Hilversum. Speciaal voor de tentoonstelling ‘Grafisch Geluk’, zijn werken van deze vormgevers uit het archief van Beeld en Geluid getrokken.


Bezoekers experience
19-10-2011

Verlengde openingstijden ivm herfstvakantie

Vanwege de verwachte drukte in de herfstvakantie zijn de openingstijden van Beeld en Geluid t/m zondag 23 oktober a.s. verlengd tot 18.00 uur Ons advies: vermijd drukte en kom vanaf 14.00 uur! Heel veel plezier!


Paul Haenen - tot nu toeJa Zuster Nee Zuster
Toerned
Volg ons op Twitter: @beeldengeluid
banner BGL
Naar de Beeld en Geluid widget
Abonneer je op onze nieuwsbrief
wij blij BankGiroLoterij Provincie Noord-Holland